Komentáře

1 sherlock sherlock | 12. ledna 2009 v 12:27 | Reagovat

Vonehdá byl solvestr. Vylezu na kopec, vychlastám lambrusco (nějaké vobyč vod ťamanů, bo crémant padl večer před tím - což bylo možná tím, že jsem si poplet dny). Já teda jsem na ten kopec lezl podruhý. Nebo potřetí?

K těm koktejlům. Ten gin po lambruscu sice není pomeranč v sektu, ale chemická reakce je podobně bouřlivá.

Nevím jestli žaludeční šťávy potřebujou se sektem doladit mangovým džusem. Hm. Zkusím to příště.

2 JanK JanK | 12. ledna 2009 v 13:01 | Reagovat

Proč to podceňování? Šampus + orange juice znám, je to prima pití!

3 Vinny pavouk Vinny pavouk | E-mail | Web | 12. ledna 2009 v 14:55 | Reagovat

jo jo - koktejly michame, tradicni mojito a pinakolady, tohle to s prispevku je taky fajn piti - i kdyz spise letni zalezitost k bazenu a s ledovou tristi. mangovej dzus neznam - vetsinou timto zpusobem vylepsujeme marketove demicka, tam to neni potreba :)

4 Sklenička Sklenička | E-mail | 12. ledna 2009 v 16:33 | Reagovat

3, Pavouk - jasně, první na řadě jsou ty sladší sekty. Já jsem přešel na Bruty, ale při delším pití je to kyselé příliš, proto mangový džus. Zkoušel jsem i banánový a možná další, ale vždycky se vrátím k mangu :o) Jen sezónně to mám jinak, většinou to piju kolem vánoc.

5 yaxi yaxi | E-mail | 13. ledna 2009 v 1:58 | Reagovat

zkuste suchý sekt se sirupem z květů černého bezu. zejména na jaře přinesete slunce do nejedné (neje ženské) duše.

a pomerančová šťáva a sekt se zove mimóza a s bílou brosqí si zahrávají v harry´s baru v benátkách, zblbí turisté bez bellini odmítají odjíždět...

a od brosqe k mangu je jen kousek-určitě vyzkouším, hned zítra... :)

6 p.j. p.j. | E-mail | 13. ledna 2009 v 10:46 | Reagovat

jo, pod tu radu jak a kde nakupovat víno, pod to se podepisuju! tak to cítim taky. regály jsou poslední šance. víno se musí pochopit v místě, kde vyrostlo.

7 Sklenička Sklenička | E-mail | 13. ledna 2009 v 15:15 | Reagovat

5, yaxi - díky za tipy na příští experimenty.

6, p.j. - děkuju. Napsal jsem to trochu romanticky a zamlčel to, že takto vybrané víno pak nemusí chutnat ostatním lidem, kteří zkušenost s místem původu nemají :o) ale rozhodně se přimlouvám za cestování a poznávání. Krásně to píše Alice Feiring, že chce vědět, jaké knížky vinař čte, jakou hudbu poslouchá, jaké filmy má rád...

8 vosisko vosisko | E-mail | 13. ledna 2009 v 16:52 | Reagovat

K té Feiring. Tak tohle se ti může vymstít. Co když ten vinař je nějaký blbec a přitom dělá fakt super víno. To je lepší o něm nic nevědět. Mě by pak moc nechutnalo, to musím přiznat. Ale s tím terroirem je to pravda, pravdoucí.

9 AJAM AJAM | 13. ledna 2009 v 17:28 | Reagovat

5  yaxi - suchý sekt se sirupem z květů černého bezu jsem jednou na návštěvě ochutnal, ovšem když hostitel ten sekt předemnou nalil do nádoby kterou předem vomastil tím sirupem ( myslím že to byl YO FRUIT SYRUP, je jeden z lepších který se dá u nás běžně sehnat, když není domácí ), tak jsem koulel bulvama co to sakra je no a nakonec fakt to tu Bohemku vylepšilo.

10 Sklenička Sklenička | 13. ledna 2009 v 22:09 | Reagovat

8 - no to presne Alice pise o svem iniciacnim Barolu - je to sranda, ze prvni vino vubec, ktere me primelo zabyvat se vinem vazne, vyrobil spatny vinar! Ale jsem teprve v pulce kapitoly, cekam, ze se to jeste zvrtne jako zaver hard-boiled detektivky.

11 yaxi yaxi | E-mail | 14. ledna 2009 v 21:53 | Reagovat

p.j. bohužel to bývá tak, že jen málo vinařům říká něco hlava22 či jiný prostor na čt2. sám vím že i odborné časopisy o víně čte málo z nich. posuzovat to takhle, asi bych pil vodu, možná střik... :)

ajam: ano, domácí je holt echt sezonní, mimo ni používám rovněž yo fruit a bohemku (suchou).

sklenička: stím mangem to fakt není špatný ... :)

12 Sklenička Sklenička | E-mail | 14. ledna 2009 v 23:13 | Reagovat

11 - haha, mám další dušičku! Mango - bingo! Přiznám se k dávné averzi k bezu, ve školním věku mi babička dávala pít bezový vínko (moje máma skřípala zubama :o) a mně utkvěla laciná chuť toho bezáku, že mě dodnes naplňují podezřením některé ryzlinky s podobně lacinou bezovou vůní... vždycky si vzpomenu na paměti profesora Vondráčka, zakladatele moderní české psychiatrie, kde psal o tom, že jako mládežník při studiu též pocucával alkohol, a dodával, "kam já jsem to mohl dotáhnout, kdyby se už tehdy vědělo, že alkohol v mládí škodí zdraví..." cituju zpaměti, volně a nepřesně :o)

13 yaxi yaxi | E-mail | 15. ledna 2009 v 0:42 | Reagovat

sklenička: jo tvé bezové víno znám od mého stařečka. tady u nás setemu říkalo kozičkové víno, či koziňon (cosignon). paxem je takřka vypudil z paměti, až jsem se dostal do jedné restaurace, kde jsme vařili bezový sirup a pak fkombinaci s proseccem nadchýňali hosty. a nadchlo to i mě  :)

14 vinyl vinyl | 15. ledna 2009 v 12:52 | Reagovat

Cestování je nejlepší, moře je nuda, víno je poklad - Bordeaux, Piemont, Champagne, Morava samozřejmě. když se mě paní Dethunová ptala, kde kupujeme naše Šampaňské, prostě jsem odpověděl - v Šampani. Řepný cukr netřeba zmiňovat kajícně, vzhledem k tomu, kolik ho to přidávají v Šampani.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.