Recepty paní Skleničkové: Ovce k snídani

20. února 2008 v 6:30 | Skleničková |  Recepty pí Skleničkové
Kdyby ty ovečky ožily, třeba by utekly ze stolu škodit na sousedovic zahradu... stačí vložit zázračný šém -
Sklenička loudí recepty na jídla k vínu, ale nejen vínem živ je člověk, takže dnešní pokrm je vhodný ke kávě. Upekli jsme ovečky (slabozrací v čele s panem Skleničkou si je pletou s kravičkami :o). Jednou z nezanedbatelných výhod tohoto receptu je, že většinu práce za vás mohou vykonat kuchyňský robot a děti - alespoň v našem případě děti nadšeně udělaly většinu ruční práce.

Jednoduché jemné houstičky-briošky, které dokážete podávat k snídani, i když jsou z kynutého těsta. Fígl tkví v tom, že těsto necháte kynout přes noc v lednici, nebo zmrazíte briošky v syrovém stavu přímo ve formičkách a ráno upečete. Dají se samozřejmě připravit také bez veškerého chlazení a mražení, ale potom je lepší načasovat je na odpolední hodiny.
Všechny suroviny na těsto naházím do mísy svého oblíbeného robotu v jakémkoli pořadí a nechám ho pořádně dlouho míchat. Po vykynutí nechám zamíchat a vykynout znovu, pro ještě sametovější konzistenci. Těsto může kynout pomalu v lednici nebo klasicky na teplém místě. Při kynutí v lednici promíchám asi po dvou hodinách a pak nechám kynout přes noc.
Troubu rozehřeju na 220 stupňů (horkovzdušnou na 180). Těsto rozdělím na 24 dílů. Z každého kousku oddělím čtvrtinu a ze všech kusů vyválím koule. Větší kouli položím do formičky na muffiny, prstem vytlačím důlek a do něj posadím menší kouličku. Protože většinou nezůstane sedět při pečení poslušně na středu, vzniknou místo kuželek jakési ovečky. Briošky potřu ještě žloutkem a nechám chvíli ve formičkách nabýt na objemu. Peču 10-12 minut.
Suroviny:
- 300 g hladké mouky
- 15 g droždí
- 3 lžíce mléka
- 1 vejce
- 2 žloutky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 100 g másla
- 1 žloutek na potření
Podáváme s dobrými džemy a kávou. Dobrou chuť !
TOPlist
TOPlist
 


Komentáře

1 mr.c. mr.c. | 20. února 2008 v 9:10 | Reagovat

jéééééééééééééééééééééééééééééééééééééé :)

1. ovečka, 2. ovečka, 3. ovečka, 4. ovečka, 5. ovečka.... chrrrrr, chrrrrrrrrrrr.... :)))

nádhera, díky!!!

2 -69- -69- | E-mail | 20. února 2008 v 12:27 | Reagovat

je to tak pěkňučké,že snáď pujdu kúpit formičky na ty mufíny,dyž je letos tá Veliká noc tak skoro...

3 Sklenička Sklenička | E-mail | 20. února 2008 v 13:10 | Reagovat

69 - to je pravda, na Velikonoce by se to hodilo, ono je to díky dvojímu míchání opravdu hodně jemné!

4 alushik alushik | 21. února 2008 v 12:32 | Reagovat

ty jsou tak krááááásné

5 Pivli Pivli | 21. února 2008 v 13:07 | Reagovat

Nádhera! Asi poběžím pro plech na muffiny, doposud jsem odolávala.

Briošky mám nejraději s uherákovou pěnou :-))))

Ovšem k těmhle ovečkám úplně vidím doboru pomerančovou marmeládu!

Krásně oranžové, o chuti vůbec nepochybuju.Hned mám jarní náladu.

6 Sklenička Sklenička | E-mail | 21. února 2008 v 14:09 | Reagovat

Pivli - jojo, já jsem je pojídal s anglickým ananasovým džemem, ňam ňam... a zkoušel jsem i fíkový a mangový džem... slint ...

7 Shira313 Shira313 | E-mail | 21. února 2008 v 15:59 | Reagovat

Chutné stádočko ovečiek, veru zišiel by sa Vám aj nejaký Bodrík na postráženie pre zlými vlkmi ´:o))

8 MT MT | E-mail | 21. února 2008 v 21:49 | Reagovat

no v neděli to zkusím ... ale paní Skleničková promine - já tam vidím kravičky .)

9 Sklenička Sklenička | E-mail | 22. února 2008 v 6:12 | Reagovat

MT - moje řeč :o)))

10 Evulinda Evulinda | E-mail | Web | 22. února 2008 v 10:12 | Reagovat

Ha, to je uzasny recept! Ja vykrajuji ovce skoro ze vsech pokrmu, na palacinky kreslim ovce cokoladou, takze tohle je primo naaaadhera!

11 Vědma Vědma | 22. února 2008 v 15:18 | Reagovat

Já osobně bych tam viděla i slepičku sedící na vajíčkách. Jinak dovolím si jeden odkaz pro všechny milovníky ovcí .. http://www.stream.cz/video/14/4519-shaun-the-sheep-thake-away .. bééé

12 Vrtelka Vrtelka | E-mail | 20. července 2008 v 13:02 | Reagovat

Místo formiček na mufiny používám formičky od paštik .

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama