PFFR - Prague Food Festival Report

8. září 2007 v 20:40 | dyžon |  Reporty
Vábení PFF bylo nad moje síly, jednak jsem se těšil na mlsání, ale taky jsem trochu podlehl snobskému pocitu, že na PFF musím, protože jinak jako bych nebyl. Mohlo mě varovat, že největší reklamu PFF dělali ti, kteří se snažili všechno sníst ještě před otevřením nebo dr. Jižní Cvach s posměšnými fotkami vyjedených talířů. První varovné znamení jsem zaregistroval cestou autobusem z naší vesničky do Prahy, když jsem zjistil, že mám sice k foťáku 2 paměťové karty, ale žádnou baterii.

Potom už přišla rána pěstí mezi rohy jako v sobotu o zabíjačce, v 15:30 před Sovovými mlýny fronta, v půlce fronty jsem dohlédl na ceduli oznamující, že se právě prodávají vstupenky na 18:00, do té doby zavřeno. Ještě chvíli jsem to zvažoval, pozoroval přes plot druhou polovinu lidstva, ale nakonec jsem volil čelem vzad - rozchod, pojedl jsem svíčkové filety se smetanovou omáčkou s hříbky a pivo u O'Briena a po šesté jsem už byl napapaný doma. (Druhá možnost byla vrátit se s plným břichem na šestou na druhé kolo mlsání, to už mě nelákalo.)
Sice se nemůžu prsit tím, že jsem byl na Prague Food Festivalu, ale jestli na něj míříte zdaleka, tak se už nemůžete vymlouvat, že vás nikdo nevaroval…
Fotky si můžete prohlédnout na výše zmíněných adresách a taky tady a tady.
A jestli chcete na večer drobný hlavolam, zkuste hádat, co je na tomhle obrázku.
Nápověda: budu to mít dneska k večeři namísto mlsů na PFF.
TOPlist
 


Komentáře

1 Víťa Víťa | E-mail | 8. září 2007 v 21:22 | Reagovat

Gorgonzola?

2 J.Č. J.Č. | Web | 9. září 2007 v 0:48 | Reagovat

Díky za varování o frontách, dnes jsem tam už nevyrazil. A vzhledem k tomu, že nám dorazilo celé jehně (to zase bude týden), tak asi nepůjdeme ani zítra. Ale ten pátek vlastně byl docela fajn, byť ceny vyšší než bych si představoval a atmosféra nijak zajímavá. Každopádně mne to naladilo zajít do restaurace hotelu Hoffmeister. Pokud v domácím prostředí odvádějí alespoň stejně famózná práci jako v plastovém stánku, tak není co řešit...

3 J.Č. J.Č. | Web | 9. září 2007 v 0:50 | Reagovat

P.S. U O'Briena jsem pár měsíců pracoval ;-)

4 dyžon dyžon | E-mail | 9. září 2007 v 8:57 | Reagovat

Víťa - není to gorgonzola. Napovím: pije se k tomu Pommard!

JČ - to belgický limetkový pivo mě u O'Briana dostalo!

5 molly molly | 9. září 2007 v 18:50 | Reagovat

Sedlčanský hermelín ? Pepin nebo jak ?

6 Iva Iva | 9. září 2007 v 21:34 | Reagovat

zkusila bych kozí sýr ?

7 dyžon dyžon | E-mail | 9. září 2007 v 22:08 | Reagovat

Molly: přihořívá, povšimněte si změny struktury na okrajích a uprostřed - uprostřed je to skoro až tvaroh!

Iva : děkuji, Koza = kráva chudých ? (horňácké přísloví, to nemám ze své hlavy). Nikoli, je to z krávy, ale děkuji za pokus. Už jsem napověděl tolik, že se to dá nalistovat - Pommard a tvaroh?

8 Iva Iva | 9. září 2007 v 22:45 | Reagovat

no tak to byl k večeři "obyčejný" camembert

9 J.Č. J.Č. | Web | 9. září 2007 v 23:12 | Reagovat

Chaource? :) Ale to jen tipuji dle tvého staršího článku a tvarohové struktury :)

10 dyžon dyžon | E-mail | 10. září 2007 v 8:01 | Reagovat

Vítězí JČ - je to chaource, posílám vítězi virtuální špuntík! Pommard ukazoval do Burgundska, tvarohový střed na Chaource. Koupil jsem ho v pátek ve Vinohradském pavilonu u www.francouzskavina.cz, 250 gramů za cca 140 Kč.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama